Treceți la conținutul principal

Făgăraş – nici comună, nici oraş

...încape tot într-un făraşAcum două luni veneam cu prima scrisoare deschisă adresată celor care ne-au vândut numai gogoşi şi mici în campania electorală: Primarul şi Consiliul local.

Dacă au crezut că e doar o supărare de moment, s-au înşelat amarnic. Acum revin şi cu puterea exemplului unor oameni cărora li se potriveşte ca o mănusă expresia populară “omul sfinţeşte locul”. Ironic o spun că şi ei (artiştii locali ai interesului propriu) au înţeles ideea, dar total diferit. Au sfinţit locul cu cea mai mare şi mândră investiţie locală: catedrala. Dar nu despre asta voi vorbi în acest articol.

Vreau să menţionez că primarul a avut răbdarea şi bunăvoinţa să ne răspundă frustrărilor şi nemulţumirilor în 4 puncte. La fel, promisiuni şi bla, bla, bla fără nicio aprofundare mai serioasă a realitaţii.

1. Plombe DN1.După ce am postat anunţul de licitaţie în SEAP nu s-a prezentat nici o firmă cu ofertă astfel că am reluat procedura. Săptămana aceasta a aparut o ofertă şi vineri se semnează contractul
2. Toate şanturile săpate pt înlocuirea conductelor de apă şi canal, vechi de 50 de ani, vor fi asfaltate de firma constructoare pe banii din proiectul european, imediat după probele de presiune ale ţevilor. În grafic apare până în luna mai o parte si până în vară a doua parte.
3. Pe un alt program de finanţare, am accesat 25 milioane Ron pt reabilitarea integrală a unor străzi din Cartierul Florilor, Negoiu, 13 Decembrie, Şos Combinatului şi altele pt care am întocmit proiect tehnic în iarnă. Aceste lucrări vor fi finanţate în 2015, 2016 şi 2017.
4. Regret disconfortul creat. Eu sunt primul care sufăr pt acest lucru. Cine munceste produce nemulţumiri şi disconfort, poate să greşească şi, din păcate, poate să întârzie lucrări din lipsa banilor şi din cauza procedurilor stufoase birocratice. Vă mulţumesc pentru întelegere şi mai cu seamă pentru atitudinea, încă cred, de bun făgărăşan.
Cu stimă, Sorin Mănduc.

Vedem cu toţii că lucrurile se mişcă extraordinar de încet şi că oraşul moare repede şi sigur. Nu am auzit de niciun mare proiect, de nicio investiţie, de nicio asumare de responsabilitate, DE NIMIC. În presa locală (cea aservită politic) citim numai aberaţii: oraş schimbat în bine, cetate care nu a fost niciodată cucerită de comunişti, etc! Iar cea mai mare abjecţie din ultima vreme ţine de organizarea Zilei Copilului… CU MICI, BERE ŞI HAMSII şi cu nimic ce reprezintă frumuseţea şi farmecul de a fi  copil (doar câteva manifestări obosite în curtea cetaţii). Cine ştie câţi bani s-au sustras  prin excelenta idee a Zilelor Copilului Fericit (sunt curios a cui a fost ideea), căci tare fericit trebuie să fie un copil după ce bea o bere şi mănâncă vreo 3 mici.            Domnule primar şi domnilor consilieri locali, vă cer deschis şi sincer, să aveţi demnitatea ca în anul ce urmează să plecaţi capetele şi să aveţi decenţa de a nu mai candida la nicio funcţie publică. V-aţi dovedit eficienţa şi vă spun sincer, că în cadrul unei firme private, dacă aţi fi ocupat o funcţie de manager, v-ar fi zburat din funcţie în clipa imediat următoare. Şi ca să fie totul clar şi raspicat, vă dau câteva exemple de AŞA DA: comuna Draguş prin primarul Gheorghe Sucaciu, comuna Şinca Noua prin primarul Dumitru Flucuş, comuna Comana prin primarul Viorel Grusea. Mă miră faptul că nu aţi învăţat nimic de la ei.

            Un alt exemplu de AŞA DA
:
E cel mai tare primar din Romania. Un primar exemplu !
Posted by Din Online on Saturday, June 13, 2015


P.S. Constat o asemănare între acel primar şi domnul Mânduc: ambii sunt primari din 2008!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Simboluri oculte : Crucea Maltezǎ și Crucea Patee

Cruceea Patee este frecvent confundată cu crucea malteză. Este o cruce a Ordinului lui Hristos si are origine templierǎ.
Crucea Malteză este un simbol al protecţiei, un semn de onoare. Povestea ei este veche de sute de ani. Când un curajos grup de cruciaţi, cunoscuţi sub numele de Cavalerii Sf. Ioan, luptă împotriva Saracen pentru stăpânirea Pământului Sfânt, au întâlnit o nouă armă necunoscută războinicilor europeni. Era simplă, dar un teribil de dispozitiv/procedeu de luptă, acasta a adus o îngrozitoare suferinţa şi o moarte agonizantă bravilor luptători ai Crucii.
În timpul escaladării zidurilor cetăţii de către cruciaţi ei au fost atacatide bombe cu sticle care conţineau petrol. Când ele au fost pline cu lichid inflamabil, Saracen au azvârlit un copac în flăcări în mijlocul lor. Sute de cavaleri au ars de vii. Alţii şi-au riscat vieţile pentr a-şi salva fraţii de arme de la o moarte dureroasă. Astfel, aceşti oameni au devenit primii luptători cu flăcările ... şi primii di…

Pisici, pisici, pisici

Deoarece pisicile sunt animǎluţele mele preferate îmi permit ca în acest articol sǎ prezint o parte din „misterele” acestor fǎpturi gingaşe şi „ciudate”.

Iatǎ 30 de lucruri mai puţin cunoscute despre cele mai populare animale de companie din lume:
1. Atunci când îi este foarte cald, o pisicǎ transipirǎ numai prin pernuţele de la labe.
2. Pe parcursul vieţii, o pisicǎ poate avea mai mult de 100 de pisoi.
3. Atunci când este în cǎlduri, o pisicǎ se poate împerechea cu mai mulţi motani, urmând ca, dupǎ o perioadǎ de gestaţie de 64-67 de zile, sǎ nascǎ pisoi cu taţi diferiţi.(oare taţii îşi vor revendica plozii dupǎ naşterea lor?:))
4. Papilele încârligate de pe limba asprǎ a pisicilor acţioneazǎ precum o perie, având rolul de a curǎţa şi descâlci blana.5. Lǎbuţele din faţǎ ale pisicilor au 5 pernuţe, în vreme ce lǎbuţele din spate – numai 4.
6. O pisicǎ poate recunoaşte mersul stǎpânului ei de la sute de metri depǎrtare.
7. În mod obişnuit, o pisicǎ domesticǎ trǎieşte între 12 şi 18 ani, în v…

Făgăraşul – un oraş bombă

Nu mai vedem gropile, câinii şi gunoiul din cauza umbrei impunător de kitschoasă a cupolei aurite a Catedralei (proiectul de suflet al politicienilor gen Căncescu şi Co.) În urmă cu câteva zile, un gând şi câteva discuţii mă determină să mă întreb de ce oraşul meu natal arată mai rău ca niciodată. Doar potenţial există, atât georgrafic cât şi cultural. Prin urmare poate fi unul dintre cele mai frumoase oraşe din România. Şi nu numai. Singurul potenţial care lipseşte e cel uman Să lăsăm modestia la o parte şi să începem să-i tragem la răspundere pe papiţoii (nu am găsit un cuvânt mai potrivit în a-i descrie pe ai noştri artişti ai interesului) din Primărie şi din toate instituţiile care ar trebui să se ocupe de bunăstarea oraşului. Am convingerea că peste 50 de ani, generaţiile de atunci vor blama şi-şi vor zdruncina logica, încercând să găsească justificare pentru construcţia care face ca oraşul şa fie ocolit de orice om raţional. Făgăraşul repugnă. Tot ceea ce prezintă nu mai are nic…